Ameriška borovnica (sorta): Chippewa (za lonce)

 • Višina sadike: 50-60cm
 • Starost sadike: triletna sadika
 • Čas rodnosti: rodi prvo leto po sajenju
 • Čas zorenja: zorijo od začetka julija do začetka avgusta
 • Okus ploda: sladko – kiselkast osvežilen in aromatičen
 • Velikost lonca: 2 literski
 • Posebnosti: Ameriška borovnica Chippewa sodi med najboljše nizke sorte borovnic s hitro in odlično rodnostjo in se lahko vzgajajo tudi v loncih na balkonu. Plodovi so v povprečju premera 13-15 mm. Ameriška borovnica sorte Chippewa zraste do višine 80-100cm.

CENA: 7,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Kliknite na video za nasvet.

Ameriške borovnice imajo plodove bogate s sladkorji, kislinami, vitamini in minerali. Vsebujejo številna barvila (antociani…).

Sadilna razdalja v vrsti: 0,8 – 1 m. Sadimo jih lahko tudi v večje posode, ki jih vkopljemo v zemljo, ali postavimo na balkone in terase.

Lega in zemlja: sončna lega, humusno, kislo (pH 3,8- 5,0) in odcedno zemljo.

Ameriška borovnica daje v polni rodnosti 4 – 10 kg plodov, odvisno od sorte in širine zasaditve različnih sort. Več sort sadite skupaj, boljša bo oprašitev in pridelek. Sorte ameriških borovnic se razlikujejo po času zorenja, po obliki plodov, bujnosti in načinu rasti, odpornosti na bolezni in zimske temperature in količini pridelka.

CENA: 7,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (2)

Ocene

 1. Pozdravljeni!
  Pripravili smo prostor in kislo zemljo za dve borovnici. Velikost je 90/200/50cm vglobino. Upam, da je dovolj za dva grma borovnic. Izbrala bi sorto Sierra 3 in Bluecrop. Živimo v okolici Škofje Loke in bi ju prišla iskat, samo povejte kam. Ne vem kako se to sicer pošilja po pošti. Sporočite, da se dogovorimo. Hvala. Ana

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, mere prostora so dovolj za 2 borovnici. Lahko ju naročite preko Zeleni svet trgovine. Borovnice dobite po povzetju. Lep pozdrav!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja