Goji jagode sorta NQ1 C5

  • Goji jagoda NO1 sodi med najslajše sorte goji jagod. Goji jagode zorijo od začetka avgusta in vse do konca oktobra. Plodovi so velikosti 1 do 2,5 cm, primerni za svežo uporabo, sušenje in predelavo, rastlina je robustna in odporna zmrzali.
  • Sadike so višine 100 – 150 cm posajene v loncih 5l, rodijo v prvem letu sajenja.

CENA: 19,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Goji jagode (Lycium barbarum) so naravni adaptogen. Zaradi zdravilnih učinkovin pomagajo telesu pri soočanju s stresom, spodbujajo obrambne spodobnosti telesa, izboljšujejo vid, ščitijo jetra, dvigujejo kakovost krvi in na splošno delujejo proti staranju ter krepijo imunski sistem.

Priporočajo jih za zdravljenje težav z jetri in ledvicami, pri težavah s sklepi, glavobolih, impotenci, visokemu krvnemu tlaku, za razstrupljevanje jeter itd. Goji jagode namreč vsebujejo devetnajst aminokislin, enaindvajset mineralov, med njimi železo, cink, baker, kalcij, selen, fosfor ter vitamine B1,B2, B6 in E in obilico antioksidantov med njimi zelo dosti beta karotena ter antioksidant zeaksantin in lutein, ki sta zelo pomembna pri izboljšanju vida. Goji jagode se lahko uporabljajo sveže, sušene, kot sok, namaz, marmelada, čaj itd..

Goji jagode se sadijo v sadilne jame 40 x 40 x 40 cm, razdalja med sadikami 1,0 – 1,2m med vrstna razdalja 2,0 – 2,5m.

Za razliko navadnih goji jagod, ki po navadi zelo bujno rastejo, pozno cvetijo in ne rodi skoraj nič velja nasprotno za vse žlahtne sorte goji jagod, da rodijo od konca julija do prvih zmrzali ter, da jih je zaradi redne rodnosti potrebno gnojiti takoj ob sajenju. Prav tako jih vsako leto dognojujemo z organskimi gnojili.

Goji jagode dobro prenašajo naše podnebje in nimajo izrazitih škodljivcev, razen pojava sive plesni predvsem ob neugodnih vremenskih razmerah. Sadike sajene v polsenčnih in zavetnih legah so manj občutljive na pojav plesni. Priporočljivo je foliarno gnojenje z aminokislinami ali kakšnim drugim pripravkom za krepitev rastlin. Najbolj primerna in enostavna je vzgoja v grm z vsakoletno februarsko zimsko rezjo.

CENA: 19,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Goji jagode sorta NQ1 C5”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja