Sibirska borovnica sorta Honeybee XXL (100 sadik)

  • Višina sadike: 40 – 50 cm
  • Starost sadike: dvoletna sadika
  • Čas zorenja: plodovi zorijo v juniju
  • Velikost lonca: 0,5 litra

CENA: 349,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Kliknite na video za nasvet.

Lonicera kamtschatica sibirska borovnica ali majska jagoda sorte Honeybee, sodi med kanadske sorte kamčatk imenovane tudi Hascap, zraste do višine 1,5 m, plodovi zorijo v juniju, so sladko kislega okusa, aromatični.

Sadike sibirskih borovnic so velikosti 40 – 50 cm, v loncih volumna 0,5 litra.

Sibirska borovnica je nezahtevna rastlina in ne potrebuje kisle zemlje (ph5-8) kot ameriška borovnica. Zaradi opraševanja je priporočljivo sajenje vsaj dveh različnih sort. Sibirska borovnica daje 3 – 6 kg plodov, odvisno od sorte in širine zasaditve različnih sort. Plodovi borovnic znajo včasih dozoreti že konec aprila in je prvo sadje z lastnega vrta, večinoma pa rodijo v mesecu maju (ponekod ime majska jagoda) ali junija.

Sadike so primerne za profesionalno in amatersko zasaditev. V intenzivnih nasadih donos 8 – 13 ton na hektar. V hobi zasaditvi se sadijo v razdalji 1 do 1,5 m, v komercialnih nasadih 0,5 do 0,8 m med sadikami.

Sibirske borovnice imajo plodove bogate z antioksidanti, vitamini, mikro in makroelementi(magnezij, železo, baker, jod…). Ponekod jih zaradi ugodne vitaminske in mineralne sestave imenujejo jagode večne mladosti.

CENA: 349,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

 


Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Sibirska borovnica sorta Honeybee XXL (100 sadik)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja