Brezplačni didaktični priročnik:

“Moje prve vrtne škarje”

Priporočamo, da na vaš računalnik shranite darilo v obliki brezplačnega PDF priročnika. V njem boste izvedeli vse o pravilnemu obrezovanju cvetic, zelišč, grmovnic in dreves. Podrobnejši opis spodaj.

Navodila za prenos priročnika:
1. 
Vpišite svoj email in kliknite na zeleni gumb desno.
2. Preverite, če ste prejeli naš email. Vkolikor emaila ne najdete počakajte nekaj minut ali pa poglejte med “vsiljeno” pošto in pod “Promocije”.
3. Kliknite na povezavo in shranite priročnik. Odprite priročnik v Moji dokumenti / Prenosi (oz. kot imate nastavljeno).

**
Ob vpisanem e-mailu se hkrati prijavljate na brezplačne novice portala Zeleni svet, od katerih se lahko kadarkoli odjavite. Vkolikor ste že prijavljeni vam ne bomo pošiljali dvojnih obvestil. Več …

Didaktični priročnik “Moje prve vrtne škarje je darilo slovenskega podjetja Unicommerce d.o.o. Pooblaščeni trgovec za proizvodni asortiman blagovnih znamk STIHL, VIKING in FISKARS.

brosura-prve-vrtne-skarje-2

 

Fiskars s tretjim didaktičnim priročnikom v programu Ekošola

Moje prve vrtne škarje. Za male in velike. FISKARS®

Začetek letošnjega šolskega leta je s svojo blagovno znamko Fiskars obeležila tudi družba Unicommerce, saj je v sodelovanju s programom Ekošola izdala že tretji didaktični priročnik z naslovom Moje prve vrtne škarje, ki ga tokrat posveča rabi in pravilnemu obrezovanju cvetic, zelišč, grmovnic in dreves. Prvič so ga predstavili na strokovni konferenci programa Ekošola konec septembra na Brdu pri Kranju, kjer se je tudi letos zbralo 450 koordinatorjev, mentorjev in ravnateljev iz vse Slovenije.

Avtor priročnika, biolog Dane Katalinič, je vsebino posvetil pravilni rezi in navodilom za obrezovanje rastlin, saj nam vsem, še posebej mlajšim generacijam, teh znanj resnično primanjkuje.

Vsakemu, ki bi rad postal ljubiteljski vrtnar ali sadjar, pa naj bo odrasel ali otrok, bo ta priročnik služil kot odličen pripomoček za spoznavanje delov rastlin, od brsta, cvetnega popka do poganjka, predvsem pa mu bo z navodili za varno obrezovanje rastlin ob izboru pravih škarij koristil pri vseh obrezovalnih delih tako na šolskem vrtu kot tudi v domačem sadovnjaku.

Otroci bodo tako izvedeli, kako se s škarjami pravilno odstrani posušene ali poškodovane dele rastlin in pravilno obreže zeliščne trajnice, vrtnice ali cvetlične grme, pa tudi kako se razredči preštevilne poganjke in oblikuje krošnje na sadnem drevju.

S temi koristnimi navodili se bodo pod vodstvom mentorjev, učiteljev, vzgojiteljev in staršev podrobneje učenci seznanjali vse šolsko leto, saj priročnik vsebuje tudi navodila o razmnoževanju rastlin s podtaknjenci ter posamična vrtna opravila po koledarju v vseh letnih časih.

Otroke morajo odrasli pri vrtnih opravilih pravilno usmerjati, hkrati pa jim privzgojiti ljubezen do narave, ki se bo z njihovim delom in z vidnimi rezultati odražala tudi na pravilnem razvoju rastlin v njihovem bližnjem okolju.

Šolarji, ki bodo v priročniku dokumentirali svoje delo s fotografijami, se bodo potegovali za lepe praktične nagrade, ki jih bo najbolj prizadevnim podarila družba Unicommerce.

Drugi del priročnika se posveča številnim vrstam škarij, ki jih že desetletja izdeluje vodilni svetovni proizvajalec – finski Fiskars, zlasti pa vrtnim škarjam, kleščam in drugim rezalnim orodjem, ki jih doma potrebuje vsak, če le ima svoj vrt.

O tem, kakšne vrste vrtnih škarij so na voljo in kako izbrati prave za posamezna opravila, lahko sami preverite v elektronski knjigi, ki je na voljo med gradivi na spletu programa Ekošola na www.ekosola.si.