Asimina sorta Prima (samooplodna)

 • Višina sadike: cca 120 + cm. Zraste do 4 metre.
 • Rodi: septembra do oktobra.
 • Plod: rumeno meso, zelo okusni plodovi. Okus spominja na mešanico med mangom, ananasom in banano.
 • Zdravilnost: listi vsebujejo asimicin, ki je antikancerogena snov.
 • Kontejnersko gojene sadike.

CENA: 28,90 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Asimina je zdrava sadna vrsta in je ni potrebno škropiti. Listi se uporabljajo za pripravek domačih
škropiv. Plodovi vsebujejo veliko vitaminov in mineralov.

 • Doseže cca 4 metrov višine in širine v obliki lepe piramidalne krošnje.
 • Odporna je na zimski mraz.
 • Rodi tretje leto, kasneje rodi zelo obilno.
 • Cveti meseca aprila, oprašujejo jo muhe. V nasadih za privabljanje muh na drevo obešajo meso.
 • Tolerantna za vse tipe tal, najbolj ji ustrezajo rahlo kisla in za vodo odcedna tla z večjo vsebnostjo
  humusa.

KLIKNITE NA VIDEO ZA VEČ INFORMACIJ:


CENA: 28,90 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (24)

Ocene

 1. Odlična,okus prijeten,kot bi jedel banane namočene v soku ananasa in marakuje
  Super rastlina in plodovi kateri uspevajo po celi Sloveniji.Rodi obilno in je vredna investicije
  Dober tek

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni g. Stane, se strinjam, res je odlična.

 2. Pozdravljeni.Zanima me koliko je stara sadika Asimine in ,če je ni potrebno cepit.Hvala za odgovor.Lep dan še naprej. Marina

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, asimine v ponudbi so sortne in jih ni treba cepiti. Izberite sorto Prima ali Sunflower, sta samooplodni. Sorta asimine Prima je boljša. To so enoletne sadike.

 3. (preverjena stranka)

  Pozdravljeni,
  pravite,da asimina cveti aprila ?,jeseni sem jo posadil pa še vedno nobenih znakov,da je “živa”.Kaj je narobe,ali sem mogoče samo neučakan ?
  Lp Bojan

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni g. Bojan, asimina odganja kasneje, še posebej, če je posajena na novo. Pričakujte olistanje šele v maju, včasih celo junija začne z olistanjem. Cveti pa proti koncu aprila, odvisno od lege.

 4. Božidar .,; zanima me če sem za letos zamudil sajenje asimine in kako veliki so plodovi in za kaj vse se jih uporablja samo za jest ? smutije , koktajle , marmelade , mešano sadje kdaj zori vse na
  škodljivci v tleh verjetno voluhar kaj pa na listih !! in kdaj zori ali postopoma ? Kaj je treba poskrbet za zaščito pri sajenju da ja ne pride bek se posuši in podobno namreč proti srnam moram tako ali tako za drugo drevje poskrbet ker jedo listje i čohajo rogovje ali je to drevo koliko prostora mora imeto okrog sebe zavetrje ali kot marelice ob škarpi opora da ali ne ? HVALAAA lep dan

 5. Mesec dni je ze mimo,ko sem posadila asimino prima,vendar do danes se ni odgnala,tudi nobenih znakov se ne kaze. Lubje oz.deblo zgleda se sveze.Naj se vedno cakam,ali naj nabavim novo sadiko? Hvala

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni ga Biserka,

   asimine sajene jeseni ali spomladi na novo odženejo kasneje, to je odvisno od področja ali gre za višje ali nižje ležeče kraje. Predlagam, da jo vsekakor prikrajšate na 60 do 80 cm in prerežete, da vidite ali je znotraj zelena, tako boste videli ali je pozebla ali ni. Včasih asimine tako odženejo šele konec maja ali junija. Pomembno je tudi ali ste jo sadili z grudo ali če je gruda razpadla, če se poškodujejo korenine je prav tako lahko problem.

   Predlagam, da se slišimo konec maja kakšno je stanje, prosim še za fotko kot dokazilo, da ni odgnala, najprej pa prikrajšajte in naredite prerez poganjka.

   lep pozdrav, Primož Brezovec

 6. Pozdravljeni, asimina je lepo cvetela, na vejah so ostali plodiči, ki pa so postopoma vsi odpadli. Že drugo leto zapored. Kaj je lahko narobe?
  Do sedaj še nisem imel pridelka. Sadika je stara 6 let.
  Hvala za nasvet.

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni g. Vlado. Katero sorto asimine imate? Pomembno je da je sorta samooplodna, to sta sorti Prima in Sunflower, v kolikor sadite samo eno sorto. Če je katera druga sorta, ki ni samooplodna rabi opraševalno sorto. To je prva najverjetna možnost zakaj pride do odpadanja popkov. Prosim še za foto rastline in več podatkov (lega, tip zemlje, sorta). Foto pošljite kar na mail:trgovina@zelenisvet.com.

 7. Pozdravljeni zanima me gdaj začnete s prodajom ASIMENE za jesensko sadnjo

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, sadike asimine bodo ponovno predvidoma v mesecu septembru.

 8. Pozdravljeni
  Tudi jaz sem posadila Asimino sorte Prima,pa me zanima, če je dobro,da poleg posadim še sunflover ali je bolje,da je samo ena.
  Zahvaljujem se za odgovor in lep pozdrav,nada

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, sorta Prima je samooplodna, oprašitev pa se še izboljša, če je več sort skupaj. Lahko posadite še kakšno sorto, lahko kar Sunflower.

 9. Pozdravljeni,
  živim na nadmorski višini 800 m. Ali lahko pričakujem da bo asimina dozorela? Hvala in srečno.

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, če bo asimina uspevala na 800 m ne morem potrditi. Moje mnenje je, da je nekoliko previsoko, seveda je vse odvisno od mikroklime, zaščite tekom zime. Točnega odgovora ne morem podati.

 10. Imate napisano-obilno rodi. Moje izkušnje so drugačne- malo rodi, kljub temu, da celo ročno oprašujem. Imam eno asimino 12 let staro, ostale so mlajše- do 5 let. Vse rodijo, ampak kot sem napisal,malo-Sunflower-12let cca. 2-3kg. Ne obrezujem, oz. zelo malo -odvečne veje. Delam kaj narobe oz. kaj je za vas obilno rodi? Prima-5let ima 6 plodov.
  lp, Zvone

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, po petih letih je smiselno obdržati 8 do 10 plodov. Sunflower bi morala imeti več kot samo 2 do 3 kg, v kolikor gre za sorto Sunflower. Načeloma ob primerni oskrbi in rastišču asimine rodijo precej več. Je pa odvisno od sorte, lege, nadmorske višine, zemlje, domače oskrbe (rez, namakanje, gnojenje), opraševanje. Več na daljavo težko ocenim, bi rabil več podatkov in videti vsaj drevo. Lahko pošljete kakšno fotografijo vaših dreves asimine na mail trgovina@zelenisvet.com.

   Lep pozdrav, Primož

 11. Tudi meni je asimina lepo cvetela imela kar nekaj plodov potem pa so vsi odpadli.V bližini imajo sosedje 2 asimini ,je možna oploditev med njimi in zakaj plodovi odpadajo.Sadika je stara 4 leta.

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni ga. Mira, vse je odvisno katero sorto imate. Sorte Prima in Sunflower so samooplodne. Prosim za več informacij glede lege, zemlje in sorte. Lahko pokličete na 031 848 038 med 9 in 13 uro ponedeljek do petek.

 12. Pozdravljeni,
  Ali asimina uspeva na obali?

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni ga. Nataša, na obali ji bo prevroče, je celinsko drevo, primerno za bolj hladne in primerno vlažne predele.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja