Bavarski kivi Actinitia arguta Lucy

  • Bavarski kivi je jedljiv brez lupljenja s prijetnim okusom.
  • Sorta Lucy je dokaj rana sorta kivija in zori od začetka septembra.
  • Plodovi so zanimivi popolni zrelosti z rahlo rdečo sredico.
  • Bavarski kiviji so odporni na zimske zmrzali in zlahka preživijo naše zime, sorta Lucy prenese temperature do -28C.

CENA: 8,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Kliknite na video za ogled.

Bavarski kivi je jedljiv brez lupljenja s prijetnim okusom. Sorta Lucy je dokaj rana sorta kivija in zori od začetka septembra. Plodovi so zanimivi popolni zrelosti z rahlo rdečo sredico. Bavarski kiviji so odporni na zimske zmrzali in zlahka preživijo naše zime, sorta Lucy prenese temperature do -28C.

Za oprašitev potrebuje moško sorto bavarskega kivija. Ena sadika moškega kivija lahko opraši 6 – 8 ženskih sadik. Okusni sadeži z odlično aromo in raznolikih barv so zagotovo nepogrešljiv dodatek sadnim solatam. Plodovi se ne lupijo, uporabni so sveži za peciva sušenje, marmelade, džeme, vina, likerje, kis, zamrzovanje itd.

Sadike kivija se sadijo v medvrstni razdalji 2-4 metre med sadikami in 3-4 metre med vrstami. Sadilne jame so velikosti 40×40 cm in globine 30-40 cm, idealen ph je 5-6,5, pomeni rahlo kisel in je smiselno bo dodatku humusa dodati nekaj šote ali zemlje za rododendrone. Moško sadiko je zaradi nekaj bolj bujne rasti smiselno saditi na začetku vrste, en opraševalec zadostuje za 5-8 ženskih rastlin.

Primerna vzgoja je na pergolah, kot zelena ograja na mrežah v intenzivnih nasadih v vrstah s stebri v obliki črke T … Vsaj v prvih treh letih po sajenju je dobrodošla talna zastirka iz lubja ali trave, da je dovolj vlage, v intenzivnih nasadih je priporočljivo namakanje. Zimska rez se opravlja v času mirovanja meseca januarja in februarja.

Bavarski kiviji se vse bolj uveljavljajo v smislu ekoloških nasadov saj nekih izrazitih bolezni nimajo, povprečen donos na sadiko je 15kg, različnost okusov in barv pa to sadno vrsto uvrščajo med vse bolj zaželeno sadje.

Sadike bavarskega kivija so v loncu C2, višine 90 cm. Za oprašitev potrebuje moško sorto.

CENA: 8,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)