Čaji dobre misli Terezije Nikolčič – 101 zelišče za ljudi in živali

Šifra: 17232 Kategoriji: ,

Raziščite čudežni svet zelišč s prvo uradno slovensko zeliščarico Terezijo Nikolčič!

Narava je večni vir življenja. Ko je človek iz davnine iskal hrano za golo preživetje, je bil vedno tesno v stiku z naravo. Spoznaval je koristne rastline in se z njimi hranil. Pri svojih boleznih je preizkušal zeli, spoznaval njihovo moč in delovanje. S tem si je lajšal tegobe in tako je še danes, kajti zdravljenje z zdravilnimi rastlinami ostaja večno.

CENA: 29,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

V tej čudoviti knjigi boste spoznali več kot sto zelišč, s katerimi boste okrepili svoje zdravje in pregnali marsikatero bolezen.

Kliknite za ogled videa in predstavitev knjige

Zaradi natančnih opisov zdravilnih rastlin in njihovih rastišč, ki so jim dodane čudovite barvne slike, jih boste v naravi zlahka prepoznali in nabirali sami. Bogati opisi njihovih zdravilnih učinkov in uporabe vam bodo pomagali, da jih boste kar najbolje izkoristili.

Pri vsakem zelišču boste odkrili:

 • čudovito barvno sliko opisane rastline,
 • opis njenega videza,
 • kje najpogosteje raste,
 • katere dele rastline nabiramo in kdaj,
 • učinkovine, ki jih vsebujejo posamezni deli, in pri katerih težavah nam koristijo,
 • kdaj in kako lahko rastlino uživamo in si iz nje pripravimo čaj,
 • kako si iz nje pripravimo različne obloge, obkladke, kopeli in še kaj drugega,
 • kako lahko zel uporabimo v kulinariki, pa tudi za pripravo kozmetike, v kmetijstvu in veterini,
 • recepte za pripravo marmelad, džemov, likerjev, tinktur in še več!

Posebno poglavje je namenjeno pripravi čajnih mešanic, s katerimi boste lajšali različne bolezni in izboljšali počutje vas in vaših najdražjih.

V hrambi domačih nasvetov se boste naučili, kako pripravljati zdravilne tinkture, krepčilna vina, likerje, tradicionalne domače pripravke, zdravilne obloge, kopeli in še mnogo več.

Tako kot ljudje se tudi živali v naravi instinktivno zdravijo z zelišči. Avtorica je zato v knjigo vključila tudi napotke, kako z zdravilnimi zelmi lajšamo najrazličnejše zdravstvene tegobe domačih živali.

311 strani, trda vezava, 13 x 20,5 cm

O Avtorici:

Terezija Nikolčič je bila rojena leta 1935 v majhni vasici z imenom Blatna Brezovica. Že od otroštva je spoznala zdravilne rastline, z družino so jih tudi gojili. Kasneje se je vpisala v Društvo zeliščarjev Ljubljana in postala prva uradna zeliščarica v Sloveniji. S pomočjo družine je pripravila prvo razstavo zdravilnih rastlin v Sloveniji, ki so ji sledile še mnoge druge.

Občasno se pojavlja na radiu in televiziji, predava po šolah in knjižnicah. Z družino je ustanovila podjetje Hedera d.o.o., ki skrbi za pridelavo in predelavo zdravilnih in aromatičnih rastlin. Že 29 let jo lahko najdete na osrednji tržnici v Ljubljani, kjer svoja zelišča prodaja in svetuje o njihovi uporabi.

CENA: 29,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Opombe

Akcijska ponudba velja od 1.6. do 31.7. 2021.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (1)

Ocene

 1. Gospa

  Nepogrešljiva knjiga za vsako gospodinjstvo. Sama sem jo kupila in tudi na dušek prebrala. Zdaj jo kupim za vsako rojstnodnevno darilo, priporočam čisto vsem.
  Lp, Samanta

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja