Compo vaba za češnjevo muho

Minimalen vnos pesticidov je prednostna naloga sodobnih kmetijskih praks. Da bi ji lahko zadostili, je nujna uporaba instrumentov, ki ustrezno predvidijo čas in intenzivnost pojava škodljivcev.

COMPO vaba za češnjevo muho je namenjena ulovu letečih razvojnih stopenj škodljivca. Ker je zanesljiv, zgoden opozorilni mehanizem za ugotavljanje populacijske dinamike škodljivca, predstavlja prispevek za ohranjanje narave in zdravja ljudi.

CENA: 16,96

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Češnjeva muha

Odrasel škodljivec je muha, z značilno rjavo-rumenimi progami na krilih. Samičke odlagajo jajčeca na rumene plodove češenj, zlasti na sončne dele krošenj. Po ena, 4-6 mm dolga ličinka se zavrta v plod do koščice. Plodovi zato odpadajo in gnijejo. Za zmanjšanje številčnosti škodljivca je priporočljivo pobiranje in odstranjevanje odpadlih sadežev, dokler se ličinke še zadržujejo v njih. Ob obiranju oberite vse sadeže in tla pod krošnjo zrahljajte.

Uporaba

Vabe namestite v sončne dele krošenj, po 1/meter višine krošnje, v času pričetka obarvanja češenj v rumeno. Past primite na nelepljivem mestu. Odstranite belo zaščitno folijo. Luknje položite skladno eno nad drugo.

Ploščice z vabo odstranite in luknjo na ploščici položite čez luknjo na pasti. Potegnite žico čez luknjo in pritrdite past na drevo. Past naj se ne dotika listov ali sadežev. Zaradi varovanja koristnih žuželk vabo po obiranju odstranite iz krošnje.

Shranjevanje in odstranjevanje

Hraniti na hladnem in suhem mestu. Ovojni karton odstranite med papir, preostanek pa kot mešan odpadek.

Čas uporabe: maj – junij
Pakiranje: 3 pasti, 3 ploščice z vabami, 3 pritrjevalne žice

Teža0.15 kg

CENA: 16,96

Zaloga: Na zalogi

Količina:Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Compo vaba za češnjevo muho”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja