Compo vaba za češpljevega zavijača

Minimalen vnos pesticidov je prednostna naloga sodobnih kmetijskih praks. Da bi ji lahko zadostili, je nujna uporaba instrumentov, ki ustrezno predvidijo čas in intenzivnost pojava škodljivcev.

COMPO vaba za češpljevega zavijača je namenjena ulovu letečih razvojnih stopenj škodljivca. Ker je zanesljiv, zgoden opozorilni mehanizem za ugotavljanje populacijske dinamike škodljivca, predstavlja prispevek za ohranjanje narave in zdravja ljudi.

CENA: 12,99 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Češpljev zavijač

Je škodljivec sliv, češpelj in mirabel. Škodo na še nedozorelih plodovih povzročajo njegove ličinke. Odrasli osebki ležejo jajčeca (odvisno od temperature) na plodiče od začetka junija. 10-14 dni kasneje se iz njih izležejo ličinke, ki se zavrtajo v plodove. Ličinke plodove zapuste in se zabubijo v tleh. Julija se razvije nova generacija metuljev, katerih ličinke ponovno začrvičijo plodove.

Zaradi razvoja v več generacijah na leto, je pasti potrebno namestiti že sredi maja in jih zamenjati najkasneje po 6 tednih. Za zmanjšanje številčnosti škodljivca je v sezoni priporočljivo pobiranje in odstranjevanje odpadlih sadežev, dokler se ličinke še zadržujejo v njih ter odstranjevanje prezimelih ličink z dreves spomladi do aprila.

Uporaba

Past za češpljevega zavijača sestoji iz enega kosa. Pripeta na žico se namešča v krošnje dreves, po 1 za 3-5 dreves v višini oči. Po 6 tednih se nadomesti z novo.

Past razprite in vanjo s pinceto ali rokavicami vstavite vabo. Past sklopite: potegnite skozi razporek in dvignite prednji in zadnji rob. Pritrdite na vejo s priloženo žico, ali neposredno. Pri posamičnih drevesih sliv pasti obesite na sosednje drevo. Razobešajte v smeri prevladujočih vetrov.

Past naj se ne dotika listov ali sadežev. Če past namestite v višini oči, jo lahko tudi najlaže nadzorujete. Past zamenjajte, ko je polna, najkasneje pa po 6 tednih.

Shranjevanje in odstranjevanje odpadkov

Hraniti na hladnem in suhem mestu. Ovojni karton odstranite med papir, preostanek pa kot mešan odpadek.  Past, ki je ne potrebujete takoj, hranite do uporabe v vrečki.

Čas uporabe: maj, junij, julij, avgust
Pakiranje: 2 pasti, 2 feromonski vabi, 2 pritrjevalni žici

Teža0.08 kg

CENA: 12,99 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico
Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Compo vaba za češpljevega zavijača”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja