EKO SADIKE Hruška sorte Konferans cepljena na hrušev sejanec

  • Sorta Konferans zori sredi septembra, okus je sočen, topen, sladek, dišeč in počaka v kleti 4 tedne.
  • Sadika cepljena na hrušev sejanec zraste do 10m visoko.
  • Razdalje sajenja 4-6m med drevesi.
  • Sadike so v ekološki pridelavi.

CENA: 10,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Konferans je angleškega izvora. V mestu Sawbridgewort jo je vgojil Rivers iz sejanca, ki ga je dobil s oprašitvijo sorte leon leclerc de naval.

Sorta ni zahtevna za tla. Drevo raste srednje bujno. Cveti srednje pozno. Ima zgoden vstop v rodnost in daje redne in velike pridelke. Zori od konca avgusta do sredi septembra.

Osnovna barva ploda je zelena, ki jo na večjem delu plodu prekriva rjasta prevleka. Plod je najbolj rjast ob muhi. Z zorenjem se osnovna barva spremeni v zeleno rumeno.

Zarodi zgodaj in ima redne ter velike pridelke. Plod je podolgovato hruškaste oblike, s kratkim do srednje dolgim pecljem. Kožica je srednje tanka, čvrsta, rahlo hrapava. Meso je rumeno bele barve, okoli pečišča lahko tudi oranžno, fine teksture, sočno, topno, sladko, dišeče.

Uporablja se za presno uživanje. Sorta Konferans ima izrazito aromo, zato se uporablja za proizvodnjo visokokakovostnih žganj, odlično se tudi obnese za sušenje v krhlje in razne kuharske izdelke.

CENA: 10,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Vzgoja sadnih sadik je namenjena za obnovo vaših vrtov, ohranitvi in izboljšani ekološki usklajenosti z naravo, z izogibanjem uporabe umetnih gnojil in kemičnih pesticidov.

Sadike cepljene na sejanec so primerne predvsem za zasaditev travniških sadovnjakov, saj zrastejo velika drevesa, ki nekoliko pozneje zarodijo, imajo pa dolgo življensko dobo in pozneje ne rabijo opore.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Hruška sorte Konferans cepljena na hrušev sejanec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja