EKO SADIKE Jablana sorta Lepocvetka (Bellfleur) cepljena na jablanov sejanec

  • Sorta Lepocvetka zori začetek oktobra, meso je čvrsto, sočno, osvežujoče sladek in kisel okus, uporabna od oktobra do decembra.
  • Sadika cepljena na jablanov sejanec zraste do 6m visoko.
  • Razdalje sajenja 6-8m med drevesi.
  • Trenutno imamo naše sadike v ekološki pridelavi 3. leto preusmeritve.

CENA: 10,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Izvira iz Amerike. Je šibko rastoče drevo s prepleteno krošnjo, gradi dolge rodne šibe, močna rez je neprimerna.

Srednje pozno cveti v drugi dekadi maja, cveti bujno, ko se razcveti ima izrazito lepe cvetove, nekoliko je občutljivo na dež – cvetno monilijo, če raste na neugodnih legah je občutljiva na bolezni. Če drevo ni pravilno oskrbovana preide v izmenično rodnost.

Dozori oktobra, plod je srednje velik do velik, kopasto podolgovate oblike. Osnovna barva je svetlo rumena. Pokrovna barva je motno oranžna do rjavo rdeča. Čašna jamica je ploščata do srednje globoka, z zasnovanimi petimi rebri, ki se po plodu nadaljujejo kot robovi. Meso je belo do rahlo rumeno, sočno, s fino aromo banane.

Uporabna je od konca decembra do aprila. Redno in polno rodi. Pri obiranju moramo paziti na otiske.

Uporablja se kot jedilno jabolko, primerno je za izelavo sadnih jedi kompotov, sladice, hladetin, sadnih kup, kremnih kompozicij, sadnih kaš…

CENA: 10,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Vzgoja sadnih sadik je namenjena za obnovo vaših vrtov, ohranitvi in izboljšani ekološki usklajenosti z naravo, z izogibanjem uporabe umetnih gnojil in kemičnih pesticidov.

Sadike cepljene na sejanec so primerne predvsem za zasaditev travniških sadovnjakov, saj zrastejo velika drevesa, ki nekoliko pozneje zarodijo, imajo pa dolgo življensko dobo in pozneje ne rabijo opore.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Jablana sorta Lepocvetka (Bellfleur) cepljena na jablanov sejanec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja