EKO SADIKE Jablana sorta Burgundy cepljena na jablanov sejanec

  • Sorta Burgundy zori konec avgusta, rahlo kislega okusa, meso preide iz belega v rdeče in je uporaben nekaj tednov.
  • Sadika cepljena na jablanov sejanec zraste do 6m visoko.
  • Razdalje sajenja 6-8m med drevesi.
  • Sadike vzgajamo po načelih ekološke pridelave.

CENA: 10,00 zdaj le 7,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Burgundy je ameriška sorta, ki je pri nas že nekaj desetletij, vzgojena leta 1970, križanec Monroe x (Macoun x Antonovka).

Drevo raste srednje bujno s precej pokončnimi vejami in gosto krošnjo. Najbolj mu ustreza srednje bujna podlaga MM 106 ter gojitvena oblika vretenast grm. Na pepelovko je srednje občutljiv na škrlup pa še kar odporen.

Cveti srednje pozno, primeren za zmerna podnebja in je odporen na mrzle zime.

Rodi redno in obilno, potrebno je večkratno obiranje, ker se plodovi izrivajo in predčasno odpadajo. Zori konec avgusta, plodovi so uporabni od konca septembra, je poletna sorta.

Plodovi so veliki, okroglasti. Koža je gladka in bleščeča. Barva kože je ob obiranju skoraj črna, rdeča skratka ima zelo intenziven pigment. Meso je sočno, čvrsto, z osvežujočim kiselkastim okusom in prijetno aromo, bela barva mesa prehaja iz kože v rdeče obarvanost. Za otiske in prevoze je srednje občutljiv. Primeren je za svežo porabo ter predelavo v sok in jabolčnik.

CENA: 10,00 zdaj le 7,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Vzgoja sadnih sadik je namenjena za obnovo vaših vrtov, ohranitvi in izboljšani ekološki usklajenosti z naravo, z izogibanjem uporabe umetnih gnojil in kemičnih pesticidov.

Sadike cepljene na sejanec so primerne predvsem za zasaditev travniških sadovnjakov, saj zrastejo velika drevesa, ki nekoliko pozneje zarodijo, imajo pa dolgo življensko dobo in pozneje ne rabijo opore.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Jablana sorta Burgundy cepljena na jablanov sejanec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja