Aktivator komposta EM Bokashi

EM BOKASHI AKTIVATOR KOMPOSTA je sodobna, kakovostna in učinkovita organska snov.

Vsebuje Efektivne mikroorganizme EM, primerne za regeneracijo zemlje in produkcijo visoko kakovostnega komposta.

Mikroorganizmi, prisotni v produktu, so posebej izbrani za optimalno predelavo organske snovi v kompost.

CENA: 6,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Učinki uporabe EM Bokashi

 • Bogati in rahlja zemljo.
 • Pospešuje rast korenin.
 • Izboljša absorpcijo gnojil.
 • Pospešuje razvoj komposta.
 • Ureja razmerje ogljika in dušika.

Izdelava komposta:

EM BOKASHI AKTIVATOR KOMPOSTA se uporablja za pospeševanje procesov fermentacije pri izdelavi komposta, pri čemer ni potrebno mešati kompostnega kupa. Več o pripravi komposta.

Gojenje zelenjave:

EM BOKASHI AKTIVATOR KOMPOSTA deluje kot aktivator bioloških procesov in se odlično dopolnjuje z uporabo izdelka EM VRT.

Priprava vrta:

EM BOKASHI AKTIVATOR KOMPOSTA mešanico pustimo stati dva tedna v odprti vrečki ali na kupu. Nato jo zmešamo z vlažno zemljo 1 kg / 100 kg vrtnarske podlage. Tako smo dobili odličen substrat za rože in zelenjavne sadike.

Kompostiranje kuhinjskih odpadkov:

Kompost se pripravlja v posebnih posodah za kompostiranje. Plasti organskih odpadkov posujemo s petimi žlicami EM BOKASHI AKTIVATOR KOMPOSTA, jih zgnetemo in zapremo posodo. Ko je posoda polna, naj ostane zaprta še 3 do 4 tedne.

EM je mikrobna združba, ki jo v osnovi sestavljajo različne bakterije iz vrst fototrofnih in mlečnokislinskih bakterij ter kvasovke. Noben EM izdelek ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov ali kemikalij, ki se praviloma uporabljajo pri proizvodnji gnojil, herbicidov in pesticidov. Izdelki so varni in neškodljivi.

Proizvod je japonskega porekla.

Teža2.03 kg

CENA: 6,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (9)

Ocene

 1. sedaj ga naročam potem ko sprobam z veseljem komentiram

 2. BOKASHI uporabljam za kuhinjske odpadke v posodi organko se obnese odlično,ker se odpadki zelo hitro razgradijo.

 3. Kakšno mnenje imate o deževnikih ‘kalifornike’, ki jih naselimo v kompost? V kompost dajemo pretežno pokošeno trato, vmes pa kak karton, pa tudi drevesno listje. In še, ali je BOKASHI nevaren za prej omenjene ‘kalifornike’? Izkušnje pri nas kažejo, da je proces nastajanja humusa hitrejši. Hvala za odgovor.

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni tako z kalifornijskimi deževniki kot EM tehnologijo so pozitivne izkušnje. Hitrost procesa je odvisen od surovine in seveda od načina kompostiranja. Mi uporabljamo EM Bokashi. Če ima EM bokashi kakšen negativen vpliv na deževnike nimamo podatka. Nikoli nismo uporabljali obeh organizmov hkrati.

 4. Ko sem imela turisticni Kamps mo kuhali turistom in nam je ostalo ogromno zelenjavnih odpadkov katere sem dnevno zaprla v velik plasticen sod. Ker nisem vedela kako pravilno narediti je bila cez par tednov vsebina polna vode in strasno smrdela. Tako da sem morala vsebino zakopati v zemljo in je potem cez par mesecev nastal dober kompost. Hvala za nauk sedaj bom delala po vasem nasvetu.
  Ker sem Kamp prodala bom imela manj komposta ( od domace kuhnje ).
  Lep pozdrav, Barbara iz Tanzanije.

 5. Bokaši / organko uporabljam že več let. Kdo je proizvajalec izdelka, ki ga ponujate? Ali ni slovenski proizvod?

  • (preverjena stranka)

   Pozdravljeni, to je japonski proizvod.

 6. Ivka; Organko je slovenski proizvod, ki ga izdeluje Plastika Skaza iz Velenja (v tej firmi sem zaposlena in občasno delam tudi na stroju, ki brizga organkota). Je pa res, da to ni pogrutavščina naše firme ampak so si idejo izposodili pri japoncih, zato tudi naziv Bokaši:)

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja