Goji jagode sorta Amber Sweet (NOVOST)

  • Višina sadike: 90 cm
  • Starost sadike: troletne
  • Čas rodnosti: prvo leto po sajenju
  • Čas zorenja: konec julija do začetek avgusta, vse do prvih zmrzali.
  • Okus ploda: sladki, rumene barve
  • Velikost lonca: 2 litra
  • Posebnosti: sorta je novost med goji jagodami. Plodovi so zelo sladki in zlato rumene barve.

CENA: 9,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Sajenje goji jagod

Pri sajenju goji jagod izberemo posodo, ki je široka in visoka 60 cm in več. Goji jagode, ki jih sadimo v vrt sadimo v sadilno jamo dimenzije 40x40x40cm.

Medvrstna in sadilna razdalja

Razdalja med sadikami v vrsti naj bo od 1 m do 1, 2 m.

Razdalja med dvema vrstama pa 2 do 2, 5 m. Novejše žlahtne sorte goji jagod je zaradi redne rodnosti treba gnojiti takoj ob sajenju, prav tako jih vsako leto dognojujemo z organskimi gnojili.

**
Goji jagode (Lycium barbarum) so naravni adaptogen. Zaradi zdravilnih učinkovin pomagajo telesu pri soočanju s stresom, spodbujajo obrambne spodobnosti telesa, izboljšujejo vid, ščitijo jetra, dvigujejo kakovost krvi in na splošno delujejo proti staranju ter krepijo imunski sistem Priporočajo jih za zdravljenje težav z jetri in ledvicami, pri težavah s sklepi, glavobolih, impotenci, visokemu krvnemu tlaku, za razstrupljevanje jeter itd.

Goji jagode namreč vsebujejo devetnajst aminokislin, enaindvajset mineralov, med njimi železo, cink, baker, kalcij, selen, fosfor ter vitamine B1,B2, B6 in E in obilico antioksidantov med njimi zelo dosti beta karotena ter antioksidant zeaksantin in lutein, ki sta zelo pomembna pri izboljšanju vida. Goji jagode se lahko uporabljajo sveže, sušene, kot sok, namaz, marmelada, čaj itd..

Sadike sajene v polsenčnih in zavetnih legah so manj občutljive na pojav plesni. Priporočljivo je foliarno gnojenje z aminokislinami ali kakšnim drugim pripravkom za krepitev rastlin. Najbolj primerna in enostavna je vzgoja v grm z vsakoletno februarsko zimsko rezjo.

CENA: 9,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogiDelite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Goji jagode sorta Amber Sweet (NOVOST)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja