EKO SADIKE Jablana sorta Ananasova reneta (sejanec)

  • Jablana sorta Ananasova reneta je cepljena na podlago jablanov sejanec, zori začetek oktobra ima kiselkast okus, čvrst, izjemna ananasova aroma, uporaben od novembra do januarja.
  • Sadika cepljena na jablanov sejanec zraste do 6m visoko.
  • Razdalje sajenja 6-8m med drevesi.
  • Sadike so pridelane po načelih ekološke pridelave.

CENA: 10,00

Zaloga:

Ni na zalogi

Jablana sorta Ananasova reneta  verjetno izvira iz Nizozemske kot naključni sejanec, je diploidna.
Rast je šibka zato, ji ustrezajo srednje bujne do bujne podlage. Drevo je srednje visoko, krošnja pa je široka, potrebna je pravilna rez in redčenje plodov, ki se jih velika količina drugače ovesi,  drevo pa preide v izmenično rodnost.

Zori konec septembra ali v začetku oktobra. Plodovi so drobni do srednje drobni, po velikosti in obliki precej izenačeni. So simetrični, kopaste ali jajčaste oblike. Osnovna barva kože prehaja iz zelenkasto rumeno v zlatorumeno. Lenticele so za to sorto zelo značilne. Meso je rumenkasto belo, prhko, sočno, srednje čvrsto, vinsko kiselkastega okusa, z izrazito žlahtno aromo po ananasu. Plodovi niso občutljivi na otiske in prevoze.

Anansova reneta ima odličen okus in aromo, vendar je zaradi drobnih plodov in manj obilnega pridelka  primerena predvsem za ljubitelje.

Vzgoja sadnih sadik je namenjena za obnovo vaših vrtov, ohranitvi in izboljšani ekološki usklajenosti z naravo, z izogibanjem uporabe umetnih gnojil in kemičnih pesticidov.

Sadike cepljene srednje bujno podlago MM106 so primerne predvsem za zasaditev vrtov, saj zrastejo srednje velika drevesa, ki nekoliko prej zarodijo, in  pozneje ne rabijo opore.

CENA: 10,00

Zaloga:

Ni na zalogiDelite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Jablana sorta Ananasova reneta (sejanec)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja