EKO SADIKE Jablana sorta Carjevič-( podlaga MM 106)

  • Jablana sorta Carjevič je cepljena na podlago MM 106, zori konec septembra, okus je blago kisel in počaka v kleti do marca.
  • Sadika zraste do 5 m visoko.
  • Razdalje sajenja cca. 4 m med drevesi.
  • Sadike so pridelane po načelih ekološke pridelave.

CENA: 10,00

Zaloga:

Ni na zalogi

Jablana sorta Carjevič je stara sorta naključni sejanec, ki so ga našli po letu 1870 na Štajerskem, je diploidna sorta. Raste srednje bujno, malo je občutljiv na škrlup, cveti v začetku druge dekade maja. Cvetenje je izrazito in oplodnja je dobra. Rodnost je zmerna do obilna, a žal izmenična.

Plodovi so srednje debeli, ploščato okrogli, s srednje dolgimi peclji. Barva gladke kože je zeleno rumena, na sončni strani pa je rdeče nadahnjena. Zori  konec septembra in je primerna do februarja, v primerni kleti pa še dlje.  Uporablja se kot kakovostno namizno zimsko jabolko, primerno pa je tudi za predelavo.

Vzgoja ekoloških sadnih sadik je namenjena za obnovo vaših vrtov,  travniških sadovnjakov, ohranitvi in izboljšani ekološki usklajenosti z naravo, z izogibanjem uporabe umetnih gnojil in kemičnih pesticidov. Sadike cepljene na sejanec so primerne za zasaditev večjih vrtov, travniških sadovnjakov, saj zrastejo v velika drevesa, rodijo nekoloko pozneje in ne rabijo opore.

CENA: 10,00

Zaloga:

Ni na zalogiDelite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Jablana sorta Carjevič-( podlaga MM 106)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja