EKO SADIKE Jablana sorta Jonatan-(sejanec)

  • Sorta Jonatan zori sredi septembra, dobro sladko rahlo kislo razmerje okusa, meso belkasto do kremasto in je uporaben do decembra.
  • Sadika cepljena na podlago sejanec zraste do 6 m + visoko.
  • Razdalje sajenja 8-10 m med drevesi.
  • Sadike vzgajamo po načelih ekološke pridelave.

CENA: 10,00

Zaloga:

Ni na zalogi

Ameriška sorta najdena 1864 in na splošno velja za enega izmed najboljših aromatiziranih z dobro sladko kislim ravnotežjem okusa.

Drevo raste srednje bujno. Najbolj mu ustreza srednje bujna podlaga MM 106 ter gojitvena oblika vretenast grm. Na pepelovko je srednje občutljiv na škrlup pa še kar odporen.

Cveti srednje pozno, primeren za zmerna podnebja in je srednje odporen na mrzle zime in spomladanske pozebe. Rodi redno in obilno. Zori sredi septembra, plodovi so uporabni od konca leta.

Koža je rumenkasto zelena osnovna barva z dozorevanjem prehaja v svetlorumeno. Obseg pokrovne barve je odvisen od osvetlitve; zamolklo temnordeča z rjavkasto.

Meso je belkasto do rahlo kremasto, sočno, drobnozrnato, srednje čvrsto. Okus je uravnotežen, sladko-kiselkast, z odlično aromo. Za otiske in prevoze ni občutljiv. Zelo primeren je za svežo uporabo.

CENA: 10,00

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Vzgoja sadnih sadik je namenjena za obnovo vaših vrtov, ohranitvi in izboljšani ekološki usklajenosti z naravo, z izogibanjem uporabe umetnih gnojil in kemičnih pesticidov.

Sadike cepljene na sejanec so primerne predvsem za zasaditev travniških sadovnjakov, saj zrastejo velika drevesa, ki nekoliko pozneje zarodijo, imajo pa dolgo življensko dobo in pozneje ne rabijo opore.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Jablana sorta Jonatan-(sejanec)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja