EKO SADIKE Jablana sorta Lepocvetka-sejanec

  • Jablana sorta Lepocvetka zori začetek oktobra, meso je čvrsto, sočno, osvežujoče sladek in kisel okus, uporabna od oktobra do decembra.
  • Sadika je cepljena na jablanov sejanec zraste do 6m visoko.
  • azdalje sajenja 6-8m med drevesi.
  • Sadike so pridelane po načelih ekološke pridelave.

CENA: 10,00 zdaj le 7,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Jablana sorta Lepocvetka je šibko rastoče drevo  s prepleteno krošnjo, gradi dolge rodne šibe, močna rez je neprimerna. Srednje pozno cveti v drugi dekadi maja, cveti bujno, ko se razcveti ima izrazito lepe cvetove, nekoliko je občutljivo na dež – cvetno monilijo, če raste na neugodnih legah je občutljiva na bolezni.

Če drevo ni pravilno oskrbovano preide v izmenično rodnost. Dozori oktobra, plod je srednje velik do velik, kopasto podolgovate oblike. Osnovna barva je svetlo rumena.

Pokrovna barva je motno oranžna do rjavo rdeča. Čašna jamica je ploščata do srednje globoka, z zasnovanimi petimi rebri, ki se po plodu nadaljujejo kot robovi. Meso je belo do rahlo rumeno, sočno, s fino aromo banane.

Uporabna je od konca decembra do aprila. Redno in polno rodi. Pri obiranju moramo paziti na otiske. Uporablja se kot jedilno jabolko, primerno je za izelavo sadnih jedi kompotov, sladice, hladetin, sadnih kup, kremnih kompozicij, sadnih kaš…

CENA: 10,00 zdaj le 7,00 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogiDelite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “EKO SADIKE Jablana sorta Lepocvetka-sejanec”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja