Malina Polana (Dvakrat rodna sorta) C 2

  • višina sadike: 40 cm, rodi v letošnjem letu, sadike s plodovi na letošnjih poganjkih
  • Izjemno priljubljena sorta z odlično rodnostjo vse do zmrzali
  • rodijo v naslednjem letu
  • odporna na mraz in rodi celo poletje
  • ne potrebuje opore
  • rodi dobro in redno
  • sadika v 2 L loncu

CENA: 7,90

Zaloga:

Ni na zalogi

Kliknite na video za ogled letošnje sadike:

Kliknite na video za nasvet:

Malina Polana izvira iz Poljske, je odpornejša na mraz in rodi celo poletje do prve zmrzali. Posebnost te maline je, da ne potrebuje opore, rodi dobro in redno.

Malina je dobra za zdravje

Maline vsebujejo vitamin C,A,E, K, B1, B2, minerale kalcij, železo, antociane, poleg sladkorjev vsebujejo še veliko količino organskih kislin; citronsko kislino, jabolčno kislino, askorbinsko kislino… predvsem pa najbolj pomembno elaginsko kislino, saj naj bi preprečevala nastajanje raka, ter ima antibakterijsko in antivirusno delovanje zaradi teh lastnosti maline se proizvodnja malin vsako leto povečuje.

Sajenje in rez

Malina potrebuje rodovitna, rahlo kisla in propustna tla z optimalno ph vrednostjo 5,5-6,5. Najbolj primeren čas za sajenje je jesen, razen na področji z ostrimi zimami, kjer je bolj primerno zgodnje spomladansko sajenje, da se na ta način izognemo zimskim pozebam. Spomladi sajene sadike zaradi plitvih korenin zahtevajo več zalivanja.

Maline sadimo v razdalji 50 cm sadiko od sadike in medvrstni razdalji od 1,8 metra naprej. Smiselno je sajenje na žico kjer so stebri višine 2m, razmak med stebri je 7-10m, dvojna vzdolžna vrsta žic, prva linija žic na 80 cm, druga na 120-150cm.

Maline, ki rodijo na dveletnem lesu se režejo po obiranju ali zgodaj spomladi in sicer se izrojeni poganjki odstranijo, rodni pa prikrajšajo na višino 100-120 cm. Maline, ki rodijo na enoletnem lesu (Polana) pa se jeseni ali zgodaj spomladi prikrajšajo na 20cm od tal.

 

 

CENA: 7,90

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Malina Polana (Dvakrat rodna sorta) C 2”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja