Malina sorta Bristol (Črna malina) C2

  • Višina sadike: 90 – 100 cm
  • Čas rodnosti: v drugem letu po sajenju
  • Čas zorenja: začetek julija do sredine avgusta
  • Velikost in okus ploda: srednje veliki in sladki plodovi
  • Pridelek: srednje velik
  • Velikost lonca: dva litra
  • Posebnosti: Je redka sorta s črnimi plodovi, ki so poleg ostalih mineralov in vitaminov bogati tudi z antociani. Primerna je za svežo, desertno pridelavo in predelavo. Sorta ima trne.

CENA: 7,90 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Kliknite na video za nasvet.

 

Maline vsebujejo vitamin C,A,E, K, B1, B2, minerale kalcij, železo, antociane, poleg sladkorjev vsebujejo še veliko količino organskih kislin; citronsko kislino, jabolčno kislino, askorbinsko kislino… predvsem pa najbolj pomembno elaginsko kislino, saj naj bi preprečevala nastajanje raka, ter ima antibakterijsko in antivirusno delovanje. Zaradi teh lastnosti maline se proizvodnja malin vsako leto povečuje.

Sajenje in rez

Malina rabi rodovitna, rahlo kisla in propustna tla z optimalno ph vrednostjo 5,5 – 6,5. Najbolj primeren čas za sajenje je jesen, razen na področji z ostrimi zimami, kjer je bolj primerno zgodnje spomladansko sajenje, da se na ta način izognemo zimskim pozebam. Spomladi sajene sadike zaradi plitvih korenin zahtevajo več zalivanja.

Maline sadimo v razdalji 50 cm sadika od sadike in medvrstni razdalji od 1,8 metra naprej. Smiselno je sajenje na žico kjer so stebri višine 2m, razmak med stebri je 7 – 10m, dvojna vzdolžna vrsta žic, prva linija žic na 80 cm, druga na 120-150 cm.

Maline, ki rodijo na dveletnem lesu se režejo po obiranju ali zgodaj spomladi in sicer se izrojeni poganjki odstranijo, rodni pa prikrajšajo na višino 100-120 cm, maline, ki rodijo na enoletnem lesu pa se jeseni ali zgodaj spomladi prikrajšajo na 20 cm od tal.

CENA: 7,90 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Malina sorta Bristol (Črna malina) C2”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja