Malina sorta Twotimer Sugana Red (Dvakrat rodna sorta) C2

 • Malina Twotimer Sugana Red je rdeča dvakrat rodna malina
 • Prvič rodi na lanskoletnih poganjkih od sredine junija , drugič rodi na letošnjih poganjkih od začetka avgusta do prve polovice septembra
 • Plodovi so okusni temno rdeče barve
 • Sadike lonec dva litra velikosti 90 cm+

CENA: 9,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Kliknite na video za nasvet.

Maline vsebujejo vitamin C, A, E, K, B1, B2, minerale kalcij, železo, antociane, poleg sladkorjev vsebujejo še veliko količino organskih kislin; citronsko kislino, jabolčno kislino, askorbinsko kislino … predvsem pa najbolj pomembno elaginsko kislino, ki naj bi preprečevala nastajanje raka, ima antibakterijsko in antivirusno delovanje. Zaradi teh lastnosti maline se proizvodnja malin vsako leto povečuje.

Sajenje in rez

Malina rabi rodovitna, rahlo kisla in propustna tla z optimalno ph vrednostjo 5,5 – 6,5. Najbolj primeren čas za sajenje je jesen, razen na področjih z ostrimi zimami, kjer je bolj primerno zgodnje spomladansko sajenje, da se na ta način izognemo zimskim pozebam. Spomladi sajene sadike zaradi plitvih korenin zahtevajo več zalivanja.

Maline sadimo v razdalji 50 cm sadika od sadike in medvrstni razdalji od 1,8 metra naprej. Smiselno je sajenje na žico kjer so stebri višine 2m, razmak med stebri 7 – 10m. Dvojna vzdolžna vrsta žic, prva linija žic na 80 cm, druga na 120 – 150cm.

Maline, ki rodijo na dveletnem lesu se režejo po obiranju ali zgodaj spomladi in sicer se izrojeni poganjki odstranijo, rodni pa prikrajšajo na višino 100 – 120 cm. Maline, ki rodijo na enoletnem lesu se jeseni ali zgodaj spomladi prikrajšajo na 20 cm od tal.

CENA: 9,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (2)

Ocene

 1. Herta

  Mene pa zanima ali imate maline HIMBO TOP 2X rodne.In kje bi jih lahko dobila.Lep pozdrav.

  • Trgovina Zeleni svet (preverjena stranka)

   Pozdravljeni ga. Herta, ta trenutek je ni v ponudbi, morebiti spomladi.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja