PREHRANA ČEBEL dr. Maja Ivana Smodiš Škerl

Kategorija:

Avtorica je uspešnici Čebelarjenje za vsakogar, v kateri sodeluje kot soavtorica, dodala še novo knjigo, namenjeno vsem prizadevnim čebelarjem.

CENA: 17,00

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Čebelarjenje zahteva veliko učenja, izobraževanja in prenosa dobrih praks. Prehrani čebel je treba nameniti prav toliko skrbi kot prehrani domačih živali na kmetiji, zato mora čebelar dobro poznati čebeljo hrano.

Cvetni prah cvetnic je glavni vir beljakovin, maščob, aminokislin in maščobnih kislin ter makrohranil (vitamini, minerali …). V medičini in mani so na voljo sladkorji in mikrohranila. Nič manj pomembna ni tudi voda, ki ustvarja ugodno okolje za vse presnovne in fiziološke procese. Poleg tega vsebuje tudi nekaj mikrohranil in mineralnih snovi.

Pomanjkanje hrane v kombinaciji z različnimi dejavniki stresa (pesticidi, monokulture, prenaseljenost, bolezni …) čebeljo družino potiskajo na rob preživetja. Čebelar mora dobro poznati pašne zmogljivosti v okolišu, kjer stoji čebelnjak. Pri zadostnem vnosu pestrih hranil bodo družine namreč vzredile dovolj zdravih čebel za prvo pašo in pozneje za prezimitev.

Poglavja v knjigi:

  • Postavitev čebelnjaka,
  • Makrohranila v prehrani čebel,
  • Mikrohranila v prehrani čebel,
  • Prebavni sistem čebele,
  • Pomanjkanje hrane,
  • Krmljenje čebeljih družin.

**
144 strani, brošura, 17 × 23,5 cm

CENA: 17,00

Zaloga: Na zalogi

Količina:Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “PREHRANA ČEBEL dr. Maja Ivana Smodiš Škerl”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja