Sadika mandarinovca, sorta Chahara

Kategorija:

Čas zorenja: konec oktobra, začetek novembra (zelo zgodnja sorta). Oblika ploda: ploščat Srednje debela, rumeno-oranžne barve. Kožica: srednje debela, rumeno-oranžne barve. Meso ploda: brez semen, zelo sočno. Velikost plodov: zelo velik plod. Kvalitetna sadika neretvanskih citrusov.

CENA: 12,00

Zaloga:

Ni na zalogi

Drevo: širše steblo, krošnja zelo velika, okrogle oblike.
Cvetenje: začetek maja.
Plod: okrogel, velik, sladek.
Obiranje: 25.9. – 10.10.
Temperatura: zdrži do – 12˙C
Tla: ne mara glinaste zemlje.
Lega: južna, jugozahodna, jugovzhodna.
Zalivanje: poleti na 3 dni, pozimi 1x na mesec.

Pomembno: CITRUSI NE MARAJO KLORA, zato priporočamo, da voda iz vodovoda stoji vsaj 2 dni pred zalivanjem.

Sajenje

Pomembno pri sajenju je krajšanje sadike na cca 80 cm višine. Luknja v zemlji ali v loncu naj bo čim večja, vsaj 50 x 50 x 50 cm. Uporabimo zemljo za citruse, ki jo pomešano z vrtno zemljo. Paziti moramo, da cepa ne pokrijemo. Na sadiko dodamo samo 2 cm zemlje.

Priporočamo gnojenje z gnojili za citruse. Gnojiti začnemo drugo leto in še to zmerno. Pri vzgoji v loncih dodajamo gnojilo več krat po malo, saj se gnojilo bolje asorbira kot pri zasaditvi na prostem.

Teža6 kg

CENA: 12,00

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Naročila sprejemamo vsak dan v tednu. Sadike pošiljamo ob sredah, vključno za naročila oddana do ponedeljka (do 17. ure). Teža posamezne sadike je 6 kg. Poštnina se zaračuna glede na težo in je vidna pred zaključkom nakupa.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (3)

Ocene

  1. Jernej Repovš

    Vse lepo in prav , kar zadeva mandarine in limone. Poleg vseh podatkov ni naveden bistven : ali te rastline uspevajo tudi v krajih kot je Ljubljana ? Osebno nimam prostora, da bi takšna drevesca lahko prezimoval.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja