Malina Willamette C2

 • Malina Willamette je enkrat rodna malina, ki obilno in zgodaj rodi.
 • Plodovi so srednje veliki, podolgovati, temno rdeče barve, sladki in aromatični. Čas obiranja je od junija do septembra.
 • Willamette je malina velike rodnosti in zelo bujne, pokončne rasti.
 • Sadike so v loncih 2 L.
 • velikost sadike 40 + cm

CENA: 6,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Sajenje in rez

Malina rabi rodovitna, rahlo kisla in propustna tla z optimalno ph vrednostjo 5,5 – 6,5. Najbolj primeren čas za sajenje je jesen, razen na področji z ostrimi zimami, kjer je bolj primerno zgodnje spomladansko sajenje, da se na ta način izognemo zimskim pozebam. Spomladi sajene sadike zaradi plitvih korenin zahtevajo več zalivanja. Zalivati pa je potrebno tudi pozimi, sploh če je zima suha in ni snega. V nasprotnem primeru maline spomladi ne bodo pognale.

Maline sadimo v razdalji 50 cm sadika od sadike in medvrstni razdalji od 1,8 metra naprej. Smiselno je sajenje na žico kjer so stebri višine 2m, razmak med stebri je 7 – 10m, dvojna vzdolžna vrsta žic, prva linija žic na 80 cm, druga na 120 – 150 cm.

Maline, ki rodijo na dveletnem lesu se režejo po obiranju ali zgodaj spomladi in sicer se izrojeni poganjki odstranijo, rodni pa prikrajšajo na višino 100 – 120 cm, maline, ki rodijo na enoletnem lesu pa se jeseni ali zgodaj spomladi prikrajšajo na 20 cm od tal.

CENA: 6,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (2)

Ocene

 1. malina

  Rada bi imela maline take sorte, ki zrastejo bolj visoko, da jih je potrebno privezati na žice, ki je najvišja nekaj nad en meter. ( privez pa naj bi bil na tri žice. Prva je približno 60 cm od tal)Zanima me, če je to prava sorta. In, če je, jo bom vsekakor naročila

  • Trgovina Zeleni svet

   Pozdravljeni,

   sorta malin Willamette je bujne pokončne rasti, tako, da jo morate vsekakor pripeti na žice. Je obilne rodnosti, le pravilno jo morate porezati. Pustiti morate rozge od lanskega leta (enoletne) vse ostalo izrežete do tal.

   lep pozdrav!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja