Set za vzgojo Mikro zelenjave – s hrastovim podstavkom

Urbanscape komplet za vzgojo mikro zelenjave vam omogoča vzgojo lastnih vitaminov brez zemlje in umazanije. Rastna podlaga je blazinica iz mineralnih vlaken, pridobljenih iz staljenih magmatskih kamnin (in brez dodanih kemikalij). Njena velika prednost: kar 95% sposobnost zadrževanja vlage, kar omogoča idealne pogoje za kalitev in rast majhnih rastlin.

Posamezni dekorativni komplet vsebuje: sadilni pladenj, lesen podstavek v barvi hrasta, blazinica iz mineralnih vlaken, semena (kreša, rukola, redkev).

Primeren za okensko polico.

CENA: 34,95 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Mikro zelenjava je zakladnica hranilnih snovi in odličen vir vitaminov. S setom za vzgojo Urbanscape lahko mikro zelenjavo vzgojite doma ne glede na letni čas, kar pomeni, da boste tudi v zimskem času preskrbljeni z vitamini.

Mikro zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.

Tudi, če ste brez vrtnarskih izkušenj in znanj, vam bo uspelo vzgojiti te aromatične rastlinice, saj postopek ni zahteven. Zeleno podlago ustrezno zalijete, po vrhu potresete semena in jih kasneje še vsak dan pršite s pršilko, da lažje vzklijejo.

Nekako v 7 – 10 dneh je vaša mikro zelenjava že pripravljena na “žetev”. Ko rastlinice porežete, uporabite nov rastni medij, ki je na voljo v spletni trgovini. Za mikro zelenjavo so primerna semena, kot npr. ohrovt, brokoli, bazilika, redkev, rukola, kreša.

Dimenzije kompleta: 55 x 12 x 6 cm.

Vsebina: sadilni pladenj, podstavek (hrastov), blazinica iz mineralnih vlaken, semena (kreša, rukola, redkev).

Enostavna uporaba

1. Blazinico iz mineralnih vlaken namestite v sadilni pladenj in zalijete z vodo (približno 1 liter). Semena enakomerno potresete po vsej površini blazinice in jih narahlo vtisnete vanjo. Semena previdno zalijete ali poškropite s pršilko.

2. Pladenj postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici. Semena bodo vzklila v 3 – 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite, tako da bo blazinica ostala vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v pladnju.

3. Po kalitvi zalivajte oziroma pršite mlade rastline v skladu z njihovimi potrebami. Pri tem pazite, da se blazinica ne izsuši. Po 10 do 14 dneh je vaša mikro zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice lahko s škarjami odrežete tik nad blazinico, ko se pojavi prvi par pravih (in ne kličnih) listov.

4. Ko poberete vso mikro zelenjavo, zamenjajte blazinico iz mineralnih vlaken z novo ter ponovite celoten postopek setve. Na ta način vam bo svež vitaminski dodatek na voljo skozi vse leto, tudi pozimi. Mikro zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.

Teža1 kg

CENA: 34,95 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Brezplačna dostava nad 49,95 EUR (velja za izdelke Urbanscape).
DOSTAVA V 2 – 3 DNEHDelite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Set za vzgojo Mikro zelenjave – s hrastovim podstavkom”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja