Set za vzgojo mikro zelenjave z lesenim podstavkom v beli barvi

  • Set za vzgojo mikro zelenjave vsebuje bel MDF podstavek, pladenj za vzgojo iz 100% reciklirata, zeleno podlago kot rastni medij, ki je izdelana sto odstotno iz kamnin naravnega, vulkanskega izvora ter tri različne vrste semen (vodna kreša, rukola, redkev).
  • Set je primeren je za vsako okensko polico.
  • Dimenzije seta za vzgojo mikro zelenjave: 55 cm dolžina, 12 cm širina in 6 cm višina.

CENA: 34,95 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Mikro zelenjava je zakladnica hranilnih snovi in istočasno odličen vir vitaminov. S setom za vzgojo Urbanscape lahko mikro zelenjavo vzgojite doma ne glede na letni čas, kar pomeni, da boste tudi v zimskem času preskrbljeni z vitamini.

Mikro zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.

Tudi, če ste brez vrtnarskih izkušenj in znanj, vam bo uspelo vzgojiti te aromatične rastlinice, saj postopek ni zahteven. Zeleno podlago ustrezno zalijete, po vrhu potresete semena in jih kasneje še vsak dan pršite s pršilko, da lažje vzklijejo.

Nekako v 7 – 10 dneh je vaša mikro zelenjava že pripravljena na “žetev”. Ko rastlinice porežete, uporabite nov rastni medij, ki je na voljo v spletni trgovini. Za mikro zelenjavo so primerna semena, kot npr. ohrovt, brokoli, bazilika, redkev, rukola, kreša.

Set je zaradi svoje oblike in dimenzij primeren za prav vsako okensko polico.

Enostavna uporaba

1. Blazinico iz mineralnih vlaken namestite v sadilni pladenj in zalijete z vodo (približno 1 liter). Semena enakomerno potresete po vsej površini blazinice in jih narahlo vtisnete vanjo. Semena previdno zalijete ali poškropite s pršilko.

2. Pladenj postavite na dobro osvetljeno mesto na okenski polici. Semena bodo vzklila v 3 – 7 dneh. V času kaljenja jih enkrat do dvakrat na dan popršite, tako da bo blazinica ostala vlažna. Izogibajte se stoječi vodi v pladnju.

3. Po kalitvi zalivajte oziroma pršite mlade rastline v skladu z njihovimi potrebami. Pri tem pazite, da se blazinica ne izsuši. Po 10 do 14 dneh je vaša mikro zelenjava pripravljena na uporabo. Rastlinice lahko s škarjami odrežete tik nad blazinico, ko se pojavi prvi par pravih (in ne kličnih) listov.

4. Ko poberete vso mikro zelenjavo, zamenjajte blazinico iz mineralnih vlaken z novo ter ponovite celoten postopek setve. Na ta način vam bo svež vitaminski dodatek na voljo skozi vse leto, tudi pozimi. Mikro zelenjava je odličen dodatek k solatam in sendvičem, lahko pa jo postrežete tudi kot prilogo h glavnim jedem.

Teža1 kg

CENA: 34,95 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Opombe

Brezplačna dostava nad 49,95 EUR (velja za izdelke Urbanscape).

DOSTAVA V 2 – 3 DNEH

 Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (1)

Ocene

  1. Smiljana Oblak

    To je krasno darilo!

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja