Sibirska borovnica Aurora (dvoletna sadika)

  • Sibirska borovnica ali majska jagoda sorte Aurora sodi med kanadske sorte kamčatk imenovane tudi Hascap, zraste do višine 1,8m.
  • Plodovi zorijo konec maja so začetka junija, plodovi te sorte sodijo med slajše in bolj aromatične sorte sibirskih borovnic.
  • Sadike sibirskih borovnic so dveletne velikosti cm 40 + cm, lonec 0,5 litra.

CENA: 3,90 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Kliknite na video za nasvet.

Sibirska borovnica je nezahtevna rastlina in ne potrebuje kisle zemlje (ph 5 – 8) kot ameriška borovnica. Zaradi opraševanja je priporočljivo sajenje vsaj dveh različnih sort. Sibirska borovnica daje 3 – 6 kg plodov, odvisno od sorte in širine zasaditve različnih sort.

Plodovi borovnic znajo včasih dozoreti že konec aprila in je prvo sadje z lastnega vrta, večinoma pa rodijo v mesecu maju(ponekod ime majska jagoda) ali junija. Sadike so primerne za profesionalno in amatersko zasaditev. V intenzivnih nasadih donos 8 – 13 ton na hektar. V hobi zasaditvi se sadijo v razdalji 1 do 1,5 m, v komercialnih nasadih 0,5 do 0,8 m med sadikami.

Sibirske borovnice imajo plodove bogate z antioksidanti, vitamini, mikro in makroelementi(magnezij, železo, baker, jod…). Ponekod jih zaradi ugodne vitaminske in mineralne sestave imenujejo jagode večne mladosti.

CENA: 3,90 (z DDV)

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Dodaj v košarico

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (2)

Ocene

  1. Pozdravljeni. Predlani smo zasadili 3 sibirske borovnice (imena se ne spomnim več). Sedaj so posajene drugo leto. Zanima me pa oskrba. Kako naj jih obrezujem in gnojim. Hvala za odgovor in l.p.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja