Haskap jagoda sorta Atut C2

  • Višina sadike: 40 cm+
  • Starost sadike: triletna sadika
  • Čas rodnosti: grm je v rodnosti, rodijo že prvo leto po sajenju
  • Čas zorenja: plodovi zorijo maj-junij
  • Okus ploda: sladko kislega okusa, aromatični.
  • Velikost lonca: 2 litra
  • Posebnosti: nizka rast, sorta se lahko sadi tudi v zaboje (nizka rast), primerna tudi za balkone in terase plodovi veliki do 2,5 cm

CENA: 8,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Kliknite na video za nasvet.

Haskap jagoda ali majska jagoda sorte sorte Atut zraste do višine 1,2m, tudi za sajenje v posode in korita, ki jih umestimo na balkone in tersase.

Haskap jagode imajo plodove bogate z antioksidanti, vitamini, mikro in makroelementi (magnezij, železo, baker, jod…). Zaradi ugodne vitaminske in mineralne sestave jih imenujejo tudi jagode večne mladosti.

V domačem vrtu jih sadimo v razdalji cca. 1 m. Sadimo ih lahko tudi v večje posode in korita, ki jih imamo na balkonu ali terasi.

Haskap jagoda je nezahtevna rastlina in ne potrebuje kisle zemlje (ph5 – 8) kot ameriška borovnica. Zaradi opraševanja je priporočljivo sajenje vsaj dveh ali več različnih sort. Priporočamo, da skupaj sadite 3 do 5 različnih sort.

Haskap jagoda daje 3-7 kg plodov, odvisno od sorte in širine zasaditve različnih sort. Več sort sadite skupaj, boljša bo oprašitev in pridelek.

Plodovi v topli pomladi včasih dozorijo že konec aprila in so prvo sadje z lastnega vrta, balkona, terse. Večinoma pa  rodijo v mesecu maju (ponekod ime majska jagoda) ali junija. Sadike so primerne za profesionalno in amatersko zasaditev.

CENA: 8,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

 

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Haskap jagoda sorta Atut C2”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja