Haskap jagoda Honeybee C 2

  • Višina sadike: 30 cm+
  • Starost sadike: triletne sadika
  • Čas zorenja: plodovi zorijo v juniju
  • Velikost lonca: 2 litra

CENA: 8,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Kliknite na video za nasvet.

Lonicera kamtschatica haskap jagoda ali majska jagoda sorte Honeybee, sodi med kanadske sorte, zraste do višine 1,5 m, plodovi zorijo v juniju, so sladko kislega okusa, aromatični.

Haskap jagoda je nezahtevna rastlina in ne potrebuje kisle zemlje (ph5 – 8) kot ameriška borovnica. Zaradi opraševanja je priporočljivo sajenje vsaj dveh različnih sort. Haskap jagoda daje 3 – 6 kg plodov, odvisno od sorte in širine zasaditve različnih sort. Plodovi borovnic znajo včasih dozoreti že konec aprila in je prvo sadje z lastnega vrta, večinoma pa rodijo v mesecu maju (ponekod ime majska jagoda) ali junija.

Sadike so primerne za profesionalno in amatersko zasaditev. V intenzivnih nasadih donos 8 – 13 ton na hektar. V hobi zasaditvi se sadijo v razdalji 1 do 1,5 m, v komercialnih nasadih 0,5 do 0,8 m med sadikami.

Haskap jagode imajo plodove bogate z antioksidanti, vitamini, mikro in makroelementi (magnezij, železo, baker, jod…). Ponekod jih zaradi ugodne vitaminske in mineralne sestave imenujejo jagode večne mladosti.

CENA: 8,90

Zaloga: Na zalogi

Količina:

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Haskap jagoda Honeybee C 2”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja