Sibirski kivi, Actinidia kolomikta sorta “Vitakola”

Kolomikto imenujemo tudi Arktični kivi ali sibirski kivi saj velja da kolomikte prenesejo najnižje temperature v rodu Actinidia.

Sorta Vitakola je ženska rastlina in potrebuje dodatnega opraševalca, najboljši je sorta Actinidia kolomikta Adam. Sorta rodi v avgustu, oziroma približno 130 dni, ko odmrzne zemlja.

CENA: 9,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Rastlina je vzpenjavka zato potrebuje oporo po kateri raste. Zraste do 3 metrov z letnim prirastom 1-2 metrov. Posebnost kolomikte so roza-beloobarvani listi. Rastlino sadimo na sončno do polsenčno lego.

Kiviji rodu kolomikta sodijo med najlepše kivije, imajo privlačen rahlo dišeče cvetove in atraktivne pisane liste, ki se jeseni spremenijo v prijetno toplo žametno rdečo barvo.

Drobnoplodni kiviji so cenjeni zaradi odličnega okusa, predvsem pa zaradi visoke vsebnosti vitaminov in mineralov. Vsebujejo veliko vitamona C, E in B, ter kalija, cinka, magnezija, železa, natrija, pektinov itd in kot tak ima 3-4 več C vitamina kot veliki kivi, več kalcija kot jabolka in več kalija kot banane.

Primerni so za gojenje na opore, pergole, brajde …

Sadike so v loncu C2, višina sadik 90 cm, odporen do -34°C.

Sajenje kivija: sadi se v sadilne jame globine 40 cm in širine 40 cm in približno dva centimetra globlje kot so sedaj v loncu.

CENA: 9,90 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina za do dve sadiki je 5,00€. Poštnina nad dve sadiki je ne glede na količino 7,00.

Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (0)

Bodi prvi ocenjevalec “Sibirski kivi, Actinidia kolomikta sorta “Vitakola””

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja