Sladki krompir, Ipomea Batata Bel

Batatova odlična in prijetna aroma spominja bolj na okus po kostanju ali muškatni buči kot po krompirju. Listi se lahko uporabljajo sveži ali posušeni tudi kot čaj. Sadi se v drugi polovici maja. Barva bela, meso belo.

CENA: 0,98 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Ipomea batatas imenovan tudi sladki krompir sicer spada v skupino slakov je prav tako zelo bogat vir vitaminov A, B, C in E ter mineralov kalcij, kalij, magnezij, železo itd. Vsebuje precej škroba in malo sladkorja in je izjemen vir energije.

Sadi se v razdalji 30 – 40 cm, sadika od sadike v medvrstni razdalji 0,80 – 1,2m.

V prehrani se uporablja gomolj svež, za pečenje, pire, juhe in enolončnice ter tudi kot slaščica, nadzemni del pa je uporaben v kulinariki namesto blitve ali špinače. Zrelost doseže v 80 – 90 dneh po saditvi.

Po zunanjosti so vijolični, oranžne ali rdeče barve v notranjosti so odvisno od sorte beli, rumeni ali oranžni, vijoličen. Največ beta karotena vsebuje oranžna barva.

CENA: 0,98 (z DDV)

Zaloga:

Ni na zalogi

Opombe

Poštnina do 20 sadik je 5,00 €. Poštnina od 20 sadik ne glede na količino je 7,00. Velja za sadike sladkega krompirja batata.Delite ponudbo z drugimi ♥

Komentarji (2)

Ocene

  1. Mira (preverjena stranka)

    Pozdravljeni!

    letos sem pri vas naročila sadike batate, vsake vrste po par kom. Posajene so bile v vrtu, in so rasle zelo počasi. Večina jih še raste, a žal nimajo gomoljev v zemlji, le za prst debele in tudi več kot pol m dolge korenine. V čem je težava? Če jih prestavim v lonce, bodo preko zime verjetno propadle?

    • Trgovina Zeleni svet

      Pozdravljeni ga Mira, batata naredi gomolje preko leta, pobira se ga v jeseni. Prosim za fotografijo na: trgovina@zelenisvet.com.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja