Pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine Trgovina Zeleni svet (https://trgovina.zelenisvet.com), v lasti podjetja Posredništvo pri prodaji, Primož Brezovec s.p. (v nadaljevanju Trgovina Zeleni svet), so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Storitve, ki jih ponuja podjetje Primož Brezovec s.p. preko spletne strani Trgovina Zeleni svet, so storitve upravljanja s spletno stranjo, organizacijo in posredovanjem pri prodaji, nadzora nad finančnimi transakcijami, ter promocija ponudb na spletni strani. Pogoji poslovanja veljajo za vse uporabnike, ki uporabljajo spletno stran Trgovina Zeleni svet.

Z registracijo uporabnik potrjuje, da je prebral, razumel in sprejel Pogoje poslovanja opisane spodaj. V primeru, da se uporabnik z njimi ne strinja, mora prenehati z uporabo spletne strani. Kupca zavezujejo tudi splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. ob oddaji spletnega naročila.

Posredništvo pri prodaji, Primož Brezovec s.p.

Brodarjev trg 10, 1000 Ljubljana
E-mail: trgovina@zelenisvet.com
Trgovina: trgovina.zelenisvet.com
Portal: zelenisvet.com

Del. čas: 9:00 – 17:00 (pon – pet)
Osebni prevzem blaga ni mogoč!
(naročila dostavljamo samo prek pošte)

Davčna številka: 89253825
Matična številka: 7242476000

Uporabnik spletne trgovine

Z registracijo na https://trgovina.zelenisvet.com/moj-racun/ postanete član Trgovine Zeleni svet. Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo registrirani člani, kot tudi gostje, ki opravijo hitri nakup, kjer predhodna registracija ni potrebna. Ob registraciji pridobi obiskovalec uporabniško ime (enako naslovu njegove elektronske pošte) in geslo. Uporabnik lahko svoj email naslov in geslo kadarkoli tudi zamenja, kar lahko stori v nastavitvah svojega profila.

Podjetje Primož Brezovec s.p., si pridružuje pravico do spremembe kateregakoli dela spletne strani in izbrisa kateregakoli dela vsebine brez predhodnega obvestila uporabnika. Uporabnik, ki še naprej uporablja spletno stran Trgovina Zeleni svet, avtomatično sprejema spremenjene pogoje. Prav tako je uporabnik odgovoren za zaščito svojih podatkov, kot so uporabniško ime in geslo, ki ga je uporabil za dostop do spletne strani. Vkolikor na spletni strani pride do tehničnih težav za le-te v nobeni meri ne odgovarja podjetje Primož Brezovec s.p.

Uporabnik ima prav tako dolžnost, da uporablja spletno stran Trgovina Zeleni svet v skladu s pravili Republike Slovenije kot tudi s temeljnimi moralnimi in etičnimi načeli. Uporabnik ne sme za svoj ali tuj račun oglaševati kakršnekoli ponudbe brez predhodnega dovoljenja s strani podjetja Primož Brezovec s.p.

Primož Brezovec s.p. ima vse pravice nad izgledom spletne strani, kot tudi nad tekstovnimi in slikovnimi vsebinami, vkolikor le te niso last podjetja, ki se oglašuje. Prepovedano je kopiranje, razmnoževanje, prenos, objavljanje ali menjavanje vsebin na Trgovina Zeleni svet, brez predhodnega dovoljenja s strani podjetja Primož Brezovec s.p.. Blagovna znamka Zeleni svet in logotip pa sta v lasti podjetja Zeleni svet s.p.

Podjetje Primož Brezovec s.p. deluje po načelih dobre poslovne prakse, vendar ne odgovarja za morebitne prekinitve delovanja, kot tudi ne za točnost informacij posredovanih s strani posameznega ponudnika. Uporabnik uporablja spletno stran na lastno odgovornost, kar se nanaša na morebitno nastalo škodo kot posledico napake, brisanja, prekinitve, računalniškega virusa, okvare ali prekinitvijo dostopa do svetovnega spleta, krajo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom ali katero drugo obliko zlorabe dobre poslovne prakse.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Podjetje Primož Brezovec s.p. nadzoruje vse vsebine, tudi tiste, ki so dodane s strani uporabnikov z namenom zagotavljanja varnosti, poštenosti in spoštovanja načel, danih s strani Republike Slovenije. V skladu s tem si tudi pridružuje pravico do umika katerekoli vsebine, uporabniškega računa in dostopa. Podjetje Primož Brezovec s.p. tudi ni odgovorno za morebitni strošek ali škodo, narejeno na podlagi uporabnikovega koriščenja informacij na spletni strani Trgovina Zeleni svet.

Uporaba spletne strani Trgovina Zeleni svet je prepovedana za osebe, mlajše od 14. leta starosti.

Trgovina Zeleni svet spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova trgovina@zelenisvet.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Trgovina Zeleni svet bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Trgovina Zeleni svet se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki lahko nastanejo pri reševanju samega spora, zato si Trgovina Zeleni svet prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ni mogoče je pristojno sodišče v Ljubljani.

Uporaba in koriščenje kuponov

Podjetje Primož Brezovec s.p. v določenih akcijah uporablja tudi kupone. Kuponske akcije Zeleni svet s.p. pripravi v sodelovanju z partnerjem (v nadaljevanju Partner) pri posamezni ponudbi. Primož Brezovec s.p. zagotovi promocijo ponudbe, Partner kot nosilec posamezne predstavljene ponudbe pa nosi odgovornost za izvedbo v skladu z pogoji opisanimi na spletni strani Trgovina Zeleni svet.

Potrdilo o plačilu oz. prevzemu kupona se izdajo kupcu na njegovo ime oz. na ime, ki ga je navedel za nosilca kupona. Kupon poleg imena vsebuje še druge podatke, kot so: številka kupona, ime lastnika (kupca), unikatno identifikacijsko kodo, kratek opis storitve oz. blaga, rok koriščenja, partnerja (nosilca) ponudbe, naslov koriščenja in po potrebi druge pomembne podatke.

Vsi kuponi, ki jih v imenu posameznega Partnerja izda Primož Brezovec s.p. in ki so prikazani na spletni strani Trgovina Zeleni svet in/ali z njo povezanimi spletnimi stranmi, so torej promocijske narave. Kupon uporabnik koristi pri posameznem Partnerju, ki je naveden na kuponu. Kuponi so izdani na podlagi dogovora, ki je sklenjen med podjetjem Primož Brezovec s.p. in Partnerjem. Vse morebitne reklamacije rešujeta imetnik kupona in Partner posamezne ponudbe v zakonsko določenem reklamacijskem roku.

Vsak kupon, ki ni koriščen v skladu s pravili bo veljal za neveljavnega. Rok koriščenja kupona se izteče na datum, ki je označen na kuponu in ga ni mogoče podaljšati.

Pogoji prodaje

Za nakup storitve oz. blaga se od uporabnika zahteva registracija, možen pa je tudi hitri nakup, kjer registracija ni potrebna.

Podjetje Primož Brezovec s.p. v nobenem trenutku ni lastnik storitev in blaga (razen kjer je to posebej navedeno), ki jih oglašuje na svoji spletni strani Trgovina Zeleni svet ali na povezanih spletnih straneh. Iz tega razloga tudi ni odgovoren za morebitne pravne ali fizične nepravilnosti posamezne storitve ali blaga, kot tudi ne za morebitno nastalo škodo, nepravilnosti ali pomanjkljivosti, ki lahko nastanejo med uporabo storitev ali blaga, ki so bili del promocije. Za le te odgovarja izključno Partner oz. lastnik posamezne storitve ali blaga. Slike, objavljene pri ponudbi so lahko simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega izgleda ponudbe.

Informacije o izdelkih in storitvah

Podjetje Primož Brezovec s.p. bo kupcu zagotovilo naslednje informacije o izdelku ali storitvi:

a) naziv blaga ali storitve in identiteto podjetja, ki ga nudi
b) kontaktne podatke, za komunikacijo uporabnka z navedenim podjetjem (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitve,
d) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
e) jasne cene in prikaz ali že vsebujejo davke in strošek poštnine.
f) način plačila in dostave,
g) časovno veljavnost ponudbe vkolikor je ta časovno omejena,
h) količino zaloge, vkolikor je ta omejena,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se lahko ponudba in cene v spletni trgovini Trgovina Zeleni svet ažurirajo in spreminjajo hitro in pogosto. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med Trgovino Zeleni svet (posrednik), Partnerjem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Trgovina Zeleni svet kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino, Partnerja, kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjeno na strežniku Trgovine Zeleni svet.

Način plačila in dostava

Trgovina Zeleni svet trenutno omogoča le plačilo z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe, ki jo uporablja Partner, ki promovira izdelek ali storitev. Strošek poštnine je naveden ob nakupu izdelka. Vkolikor je kupec naročil izdelke različnih dobaviteljev, se stroški poštnine lahko seštevajo glede na dobavitelje.

Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije. Možen je tudi osebni prevzem na lokaciji podjetja, ki je navedeno na ponudbi in sicer z ustreznim potrdilom o naročilu izdelka. V tem primeru stroškov prevzema ni.

Izdaja računa in obvestilo o nakupu

Trgovina Zeleni svet po dostavi naročenih artiklov pošlje kupcu obvestilo na e-naslov, da je naročilo sprejeto. Obvestilu je pripet tudi informativni račun. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov in v roku 24 ur sporočiti morebitne napake. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Članu Trgovine Zeleni svet so na spletni strani vselej dostopni  podatki o statusu in vsebini naročila. Trgovina Zeleni svet, povezani Partner, dostavna služba lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokličeta kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.  Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 30 dneh podjetju na elektronski naslov (trgovina@zelenisvet.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov Partnerja, oz. podjetja, ki je navedeno na računu. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek.

Varnost in varovanje osebnih podatkov

Trgovina Zeleni svet uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Trgovina Zeleni svet, se prav tako zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Trgovina Zeleni svet za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije. Trgovina Zeleni svet navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Komunikacija z uporabniki

Trgovina Zeleni svet bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Trgovina Zeleni svet izrecno spoštovala.

Ocene in komentarji

Ocene in komentarji, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Trgovina Zeleni svet omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Trgovina Zeleni svet pregleda. Mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Trgovine Zeleni svet ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem trgovina ni dolžna objaviti.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in Trgovini Zeleni svet dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Trgovina Zeleni svet ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu trgovine, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah.

Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Trgovino Zeleni svet.

Omejitev odgovornosti

Trgovina Zeleni svet se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in točnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovina Zeleni svet včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo trgovina kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Z registracijo oz. odprtjem uporabniškega računa na spletni strani Trgovina Zeleni svet, uporabnik sporoča, da je prebral, razumel in sprejel Pogoje poslovanja.